Обавештење о реконструкцији дела тротоара у Булевару Вука Караџића

Објављено: 
3. april 2024.

Реаговање ЈП "Градац" Чачак на нетачне, непотпуне и непроверене медијске текстове о реконструкцији дела тротоара у Булевару Вука Караџића и тзв. "одбрани дрвећа од бетонирања"
Концепт пословања ЈП "Градац" Чачак јесте да свакодневно уважавамо сугестије, коментаре и критике наших суграђана. Активни смо у свету друштвених мрежа баш из тог разлога, да бисмо имали континуирану комуникацију са нашим суграђанима. На нашем интернет сајту у центру пажње је линк за пријаву проблема грађана. Бројне проблеме у нашем граду смо решили баш захваљујући иницијативи грађана и на томе смо неизмерно захвални. Из дана у дан, та двосмерна комуникација је све боља и на то смо веома поносни. Из тог разлога смо принуђени да по овом питању реагујемо.
Свима је одавно јасно да у нашем граду постоји неколико појединаца који се у све разумеју, који су противници свега што се у нашем граду свакодневно ради и гради, а који никада ништа у свом животу нису урадили, да не кажемо да нису ни дрво засадили. Неретко, ти појединци су вршили и оштећења јавне имовине, сматрајући да је то легитиман начин да искажу свој став.
Реконструкцију дела тротоара у Булевару Вука Караџића сматрамо школским примером како треба радити. Наиме, током изградње стамбене зграде на овој локацији, нису бесправно посечена стабла испред локације објекта, што је био веома чест случај у ранијем периоду. У овом булевару, бесправно је уклоњено преко 30 стабала и на то никада нико није реаговао. Сада, када се врши реконструкција дела тротоара, не месту где су стабла сачувана нетакнута, тих неколико појединаца, вероватно у жељи за медијском пажњом, пожурили су и народски речено "истрчали пред руду" по ко зна који пут. Пре свега, у складу са својом уговорном обавезом, инвеститор је финансирао део радова на санацији оштећења дела тротоара. У жељи да на овај начин, део по део, у целости реконструишемо ову прилично оштећену пешачку стазу, ангажовали смо извођача са којим имамо уговор о одржавању градских улица и јавних површина, како бисмо истовремено са инвеститором у целости реконструисали поменути део тротоара.
Радови на овој локацији су започети са намером да се ради фазно. У првом кораку је извршено асфалтирање, у намери да се у следећем кораку изврши опсецање асфалта, постављање ивичњака и насипање површине око стабла дрвеним малчом.
Критичари су овог пута затекли и ометали раднике на лицу места током опсецања асфалта, што је најбољи доказ да су њихове објаве и тврдње на друштвеним мрежама и у појединим медијима, како су "одбранили стабло", апсолутно нетачне и да њихов "активизам" није никакав разлог за предузимање било каквих активности, јер су радови увелико били у току. Радови ће бити завршени у току данашњег дана, а оцену о квалитету изведених радова даће наши суграђани који туда свакодневно пролазе, што нам је и најважније.
Апелујемо на све који имају одговорност према јавно изговореној речи, да појединцима који се лажно представљају као представници непостојећих еколошких удружења или су по занимању "активисти са друштвених мрежа", да им не дају простор да говоре у име грађана Чачка и свих заљубљеника у природу. Чачак је град у коме је у последњих 7 година засађено преко 6.000 нових стабала, што је најбољи доказ да нема потребе да појединци "ослобађају стабла" од било кога у нашем граду. Лажни еколози могу мирно да спавају, ако им то савест дозвољава.


Радно време

Контакт

kontakt@jpgradaccacak.co.rs
Подаци за идентификацију
© 2024. ЈП "Градац" Чачак
Политика приватности
Developed by:
SuperWeb