Приводе се крају радови на уређењу корита реке Ботуње у Трнавској Балузи

Објављено: 
2. april 2024.

У месној заједници Балуга Трнавска, приводе се крају радови на уређењу корита реке Ботуње у дужини од око 1.600 м, уз израду обостраних банкина и постављање армирано - бетонских цеви за проширење и повећање пропусне моћи. Стари пропусти били су дужине 4 метра и пречника 1.200 мм, а сада су продужени на 6 метара и имају два реда цеви 2 x 1.200 мм. На овај начин капацитет протицаја воде је дуплиран, а ширина пропуста ће омогућити прелазак већих и савремених пољопривредних машина.

На овај начин, у великој мери ће се смањити ризик од поплава у овој месној заједници, што је за вредне и озбиљне пољопривредне произвођаче овог села веома важно и значајно.

Вредност ових радова, изведених у две фазе, износи око 3,5 милиона динара. Средства за ове радове је обезбедио град Чачак и буџетом града су средства опредељена месној заједници Балуга Трнавска.

Велике заслуге за реализацију ове активности припадају председнику месне заједнице господину Ненаду Митровићу, а мештани су посебно захвални градоначелнику, господину Милуну Тодоровићу и његовом помоћнику, господину Милошу Стеванићу, који су имали разумевања за потребу да се на овај начин реши један од великих проблема мештана овог села. Радове је веома квалитетно извело предузеће "ДМ ИСКОП" из Парменца, а стручни надзор над извођењем ових радова, вршио је господин Милош Чекановић испред ЈП "Градац" Чачак.


Радно време

Контакт

kontakt@jpgradaccacak.co.rs
Подаци за идентификацију
© 2024. ЈП "Градац" Чачак
Политика приватности
Developed by:
SuperWeb