Почела реконструкција Улице жупана Страцимира

Објављено: 
4. mart 2024.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са својим сарадницима и директорима јавних комуналних предузећа, као и представцницима ЈП Градац Чачак обишао је почетак радова на реконструкцији Улице жупана Страцимира.

Претварањем Улице жупана Страцимира у пешачку зону добићемо прелепо шеталиште, које ће се надовезати на Градски трг, а завршити Тргом „Надежде Петровић“ испред чачанске Гимназије. Биће потпуно преуређено око 5.000 метара квадратних, што подразумева и радове на подземним инсталацијама, који су управо данас почели. Првих седам дана ЈКП „Водовод“ имаће највише посла, од замене постојећих инсталација до уградње нових, пре свега оних које се тичу атмосферске и фекалне канализације – рекао је градоначелник.

Уговор са извођачем посла, чачанском фирмом „Ратко Митровић“ предвића да радови буду готови за 120 дана, али како градоначелник Тодоровић наводи, кроз стално координацију са извођачима и подизвођачима, постоји могућност да реконструкција буде завршена за 100 календарских дана. На шеталишту су планирана два дрвореда, бициклистичка стаза, као и нова јавна расвета.

Улица ће бити затворена од Господар Јованове улице до Улице хајдук Вељка, која остаје једносмерна, а Кужељева улица биће једносмерна ка „Солиду“, док је са њене леве стране предвиђено 16 паркинг места, колико их је било у делу Улице жупана Страцимира, који се реконструише.

Вредност радова је око 100 милиона динара, која се опредељују из градског буџета.

Према уговору са компанијом „Ратко Митровић“ предвиђено је 86 милиона динара за радове, око 12.500.000 коштаће радови ЈКП „Водовод“ и наравно, много новца инвестираће репуличка јавна предузећа.


Радно време

Контакт

kontakt@jpgradaccacak.co.rs
Подаци за идентификацију
© 2024. ЈП "Градац" Чачак
Политика приватности
Developed by:
SuperWeb