Упозорење појаве ледене кише

Објављено: 
17. januar 2024.

Према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, на подручју Србије очекује се појава ледене кише у среду 17.01.2024. године и у четвртак 18.01.2024. године.

У среду ујутру (током ноћи) 17.01.2024. године, у југозападној Србији, понегде се очекују слабе мешовите падавине (снег и киша која се може ледити при тлу).

Током вечери ће ЈКП "Комуналац" у сарадњи са стручним надзором ЈП "Градац" пратити стање, вршити обилазак градских саобраћајница и по потреби вршиће се посипање соли, пре свега на успонима, мостовима и кружним токовима. На сеоском подручју, ЈКП "Моравац" и ЈКП "Градско зеленило" ће у случају потребе од 03:00 започети са посипањем агрегата (мешавина ризле и соли), како би спремно сачекали јутро и појачан интензитет саобраћаја.

На неколико локација у граду, током вечери је дошло до пуцања водоводних цеви, па на тим локацијама треба обратити посебну пажњу због могуће поледице:

- Раскрсница улица Учитељске и Војводе Степе,

- Раскрсница улица Кнез Милоша и Светог Саве,

- Булевар Вука Караџића (од Омладинске до ДИС-а),

- Раскрсница улица Др Драгише Мишовић и Милутина Мандића.

На наведеним локацијама, екипе зимске службе ће обратити посебну пажњу и извршити интензивније посипање соли.

Апелујемо на све возаче да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу, а да у случају појаве ледене кише без преке потребе не крећу на пут у критичним периодима.


Радно време

Контакт

kontakt@jpgradaccacak.co.rs
Подаци за идентификацију
© 2024. ЈП "Градац" Чачак
Политика приватности
Developed by:
SuperWeb